Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2008, 13:59   #1 (permalink)
Cold Fusion
Cold Fusion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ettiği Teşekkür: 702
Aldığı Teşekkür: 1.241
Rep Gücü: 10
Rep Puanı: 531
Rep Derecesi : Cold Fusion is a glorious beacon of lightCold Fusion is a glorious beacon of lightCold Fusion is a glorious beacon of lightCold Fusion is a glorious beacon of lightCold Fusion is a glorious beacon of lightCold Fusion is a glorious beacon of light
Arrow TürkTelekom'un 32 Mbit'i ne işe yarar?

TT'nin 32 Mbit'i ne işe yarar?
Türk Telekom'un Cem Yılmaz'ı öne sürerek tanıttığı VDSL 2 teknolojisi nedir, ne değildir? Konuyu uzmanların kalemine bırakıyoruz...

SERDAR KUZULOĞLU

Teknosohbet.TV için Cem Yılmaz ile görüşürken saniyede 32 megabit ile Türk halkının ne yapacağını sorduğumda yanıtı manidardı. Elbette neyin neye yol açacağını kestirmek internette çok kolay değil. Ancak dial-up döneminden ADSL dönemine geçişin hayatımıza neler soktuğunu ve nasıl değiştirdiğini biraz düşünmekte fayda var.
Buradaki tek sorun fiyatlandırma. Yüksek hızlı bir erişim için insanların her ay ayırması gereken bütçenin miktarı neredeyse herkes için düşündürücü. Öte yandan kurumlar için nimet sayıldığı kesin. Bugün 4 mbit/s hızında erişim bile çok az gönüllüye ulaştırılabilirken orta boy kurumların 32 mbit/s hızına çıkması elbette birçok şeyi değiştirecektir.
Hepsi bir yana artık IPTV terimini daha sık duyacağımız da ortada. İnternette süratten daha güzel ne olabilir? (Belki makul fiyatlandırma ve sansürsüz erişim, değil mi?)

HAKKI BULUT

Hızlı internetin sınırları zorlandıkça gerçekten de çok seviniyorum. Hele ki Türk Telekom böyle bir yola girdiğinde, onları alıp yanaklarından öpesim geliryor. Niye mi? Geçmişte dial-up'lı günlerdeki dönemi anlatıp da, tekno edebiyat yapacak halim yok. Şu anda kullanmakta olduğum internetin bana yetmediğini her hissettiğimde, o yanaklarından öpülesi Türk Telekom için çooook farklı duygular besliyorum. Elalem, dışarıda, Mbit'ler arasında adeta fing (böyle mi yazılıyordu!) atıyor... Ben ise daha yok 1 Mbit, 4 Mbit, kota mota, sinirlerim zıplıyor.
32 Mbit neler mi getiriyor?
Önce söylemeliyim ki, umarım bu 32 Mbit her noktaya ulaşır. Şu an biliyorum ki, benim başvurdğum noktaya henüz ulaşmamış, hem de İstanbul'da ama az bir süre bekleyeceğim söylendi bekliyorum.
Ne için mi?
Daha büyük boyutlu dosya paylaşımı, video paylaşımı, online oyun, çoklu oyun ve daha fazlasını 32 Mbit ile uçar kaça yaparım da, yaparım. Düşünün şu anda Türk Telekom'un babgır bangır duyurduğu görüntülü telefon Videofon hizmeti için 2 Mbit yetiyor da, artıyor... Dahasını siz düşünün.

TİMUR SIRT

İnternetim hıZlı da benzinim yok!
Türkiye'de 32 Mbit internetim olsa ne yapardım sorusuna yanıt vermek çok kolay değil. Tamam 70 milyon Teknosohbet.tv izleyip siteye yüklemeye de çalışmıyor. Türk Telekom aceleye gelen video portalı da melhem olacak gibi görünmüyor. Yaklaşık 100 Euro'luk aylık ücretin karşılığı sadece hızlı internet olmamalı. İnternet ile birlikte sunulacak içerik, telefon gibi hizmetler paketin içinden çıkmalı. Yoksa sadece web sitelerinde gezinmek için 32 Mbit internet almak isteyecek insan yok.
Şirketlerin bu servisle birlikte ne kullanacaklarını da Türk Telekom iş ortaklarıyla birlikte belirleyebilir. Henüz hazırlıklar zayıf görünüyor.

Birincisi Türk Telekom'un video ve benzeri içeriği oluşturmak için daha çok inisiyatif alması gerekiyor. Medya gruplarıyla pazarlık için elini daha çok kuvvetlendirmeli.

İkinci konu da ücretsiz konuşma ve benzeri promosyonlar. Tek hat üç servis, teknolojisini evlere ve ofislere en iyi taşıyan Fransızlar oldu. Eve çekilen tek hat üzerinden hızlı internet, telefon ve televizyon servisi bir çok ailenin yaşam tarzını ve faturalarını değiştirebilir. Üstelik bu hizmet için 100 Euro değil, yarısından az ücret ödeyerek…

-Alıntı-

Cold Fusion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklamlar